τεννις

τεννις
Έλα και εσύ μαζί μας, εγγράψου σήμερα και απόλαυσε τα προνόμια του μέλους του Club
Τελευταία νέα

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Θέλεις να παίξεις καλύτερο τένις;

Οι παίκτες του τένις σε όλα τα επίπεδα μπορούν να παίξουν καλύτερο τένις και να επωφεληθούν από τις παρακάτω συμβουλές οι οποίες υποδεικνύουν στον παίκτη πώς θα παίξει καλύτερο τένις. 

Δεν έχει σημασία ποιο είναι το τρέχον επίπεδο της γνώσης σου ή της ικανότητάς σου για να χτυπήσεις μεγάλες βολές στο τένις. Το μυστικό για το πώς θα παίξεις καλύτερο τένις είναι στην κατανόηση του παιχνιδιού και τις τεχνικές που εμπλέκονται. Υπάρχουν πολλά σημαντικά μέρη στο παιχνίδι του τένις. Κάποια από αυτά περιλαμβάνουν: την τεχνική, την τακτική, την ψυχολογία, το σωστό βηματισμό (την κίνηση των ποδιών) και τη σωματική άσκηση. Αυτές οι πτυχές του τένις πάνε χέρι-χέρι και κάποιοι παίκτες του τένις μπορεί να είναι ασθενέστεροι ή ισχυρότεροι σε ορισμένες από αυτές τις πτυχές. 

Αγκάλιασε τη διαδικασία μάθησης για να παίξεις καλύτερο τένις Η διαδικασία μάθησης για κάτι νέο μπορεί να σε απογοητεύσει. Είναι στην ανθρώπινη φύση για να παραμένεις στα ίδια και να εφησυχάζεις σε μια συγκεκριμένη ρουτίνα ή συνήθεια. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα προβληματικό όταν φτάνει η στιγμή για να μάθεις να παίξεις καλύτερο τένις. Στο τένις, οι πιο ψυχαγωγικοί παίκτες αναπτύσσουν τις συνήθειες σχετικά με τις βολές του τένις, οι οποίες συνήθειες μπορεί να είναι χειρότερες από ό, τι άλλες. Απελευθέρωσε το κλειδί για να παίξεις καλύτερο τένις: Βελτίωσε τις βολές σου στο τένις;

Η ανθρώπινη φύση συχνά αντιστέκεται στο να κάνει αλλαγές, γιατί όταν κάνουμε αλλαγές διαταράζουμε την ριζωμένη μνήμη μυών. Η μνήμη των μυών είναι σημαντική στο τένις, γιατί είναι ένας εικονικός υπολογιστής του εγκεφάλου που λέει το σώμα τι να κάνει και πώς να εκτελέσει μια συγκεκριμένη ενέργεια. 

Για να παίξεις καλύτερο τένις, απαιτείται συχνά να κάνεις μια αλλαγή στις τρέχουσες συνήθειές σου. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις μια αλλαγή στον τρόπο που εκτελείς τις βολές σου, το footwork, ή ακόμη και το ψυχολογικό μέρος του παιχνιδιού. Η πράξη της λήψης των αλλαγών είναι σχεδόν σαν να αλλάζεις τη χημεία μέσα στον εγκέφαλό σου Η μαθησιακή διαδικασία λοιπόν μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική διαδικασία, αλλά είναι απαραίτητη. Η πολλή εξάσκηση είναι απαραίτητη για να παίξεις καλύτερα τένις. 

Η διαδικασία μάθησης στο τένις σπάνια είναι ένας εύκολος στόχος. Το να παίξεις καλύτερο τένις κάνοντας αλλαγές, το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα έκδηλο ή μπορεί να μην είναι το επιθυμητό. Αυτό σημαίνει, ότι θα υπάρξουν πολλά εμπόδια στην πορεία σου, που θα σε αποτρέψουν από το να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ποιες τεχνικές προσαρμογές στα χτυπήματα είναι απαραίτητες για να προχωρήσεις σε ένα υψηλότερο επίπεδο;
Ένας παίκτης του τένις για να παίξει καλύτερο τένις μπορεί ίσως προσπαθήσει να κάνει μια αλλαγή στην τεχνική τένις, αλλά το νέο χτύπημα τένις μπορεί να τον δυσαρεστεί για λίγο καιρό. Η αρχική μεταβολή στα χτυπήματα του τένις μπορεί να φαίνεται χειρότερη. Μπορεί να αισθάνεται ότι οπισθοδρομεί σε καλυτέρευση, κάνοντας αυτή την αλλαγή στην τεχνική του τένις. Το μυαλό του μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και να αναρωτιέται αν μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα τένις.

Ίσως σκέφτεται, «Γιατί πρέπει να χάσω χρόνο οπισθοδρομώντας σε επίπεδο για να κάνω την αλλαγή;»
Ίσως θα απογοητευτεί όταν ανακαλύψει ότι το να παίξει καλύτερο τένις δεν είναι μια γρήγορη λύση. Μάλλον, είναι μια μακρά διαδικασία μάθησης, που διαρκεί πολλές ώρες εξάσκησης. Αν και σε πρώτη φάση, η νέα αυτή αλλαγή μπορεί να φαίνεται αδύνατη, ότι δηλαδή ποτέ δεν θα παίξει καλύτερα τένις, σύντομα όμως θα συνειδητοποιήσει ότι αν κάνει τη σωστή αλλαγή και μείνει με αυτή, τότε με την πάροδο του χρόνου η αλλαγή θα επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα. Αλλάζοντας το κράτημα στο service του τένις, τη σωστή λαβή continental για παράδειγμα, είναι μια αλλαγή που απαιτείται για να παίξει καλύτερα τένις. 

Ένας αρχάριος τένις μπορεί να απελπιστεί με την αλλαγή λαβής, αν έχει μάθει να παίζει τένις με μια λαβή forehand για το service του τένις. Αυτή η νέα λαβή μπορεί να την αισθάνεται άβολα και ξένη, παρότι η λαβή αυτή θα τον οδηγήσει τελικά σε επιτυχία και σε μακροπρόθεσμη βάση. Χωρίς να κάνει την αλλαγή, ο παίκτης αυτός δεν μπορεί ποτέ να είναι σε θέση να παίξει καλύτερο τένις. Αλλά εν τω μεταξύ, η άσκηση με τη σωστή ηπειρωτική λαβή στο service του τένις θα είναι μια δοκιμασία της προσωπικής βούλησης και της ικανότητας του παίκτη του τένις για να ξεπεράσει αυτή την κακή συνήθεια.

Επανάληψη των καλών χαρακτηριστικών, που ανακαλύπτει ο παίκτης
Ένα σημαντικό σημείο για να παίξει καλύτερα τένις ο παίκτης είναι να συμμετάσχει στην επανάληψη της ποιότητας. Αυτό σημαίνει ότι η εξάσκηση με σωστά χτυπήματα και με καλή τεχνική σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι ο τρόπος για να φανερώσει τα καλύτερα αποτελέσματα στο γήπεδο του τένις. Στην ουσία, η κατάλληλη προσαρμογή στην τρέχουσα τεχνική, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αρχίζει να μαθαίνει πώς θα παίξει καλύτερο τένις.

Το να διώχνουμε τις κακές συνήθειες και να τις αντικαθιστούμε με σωστά χτυπήματα είναι αποφασιστικής σημασίας για την μακροπρόθεσμη επιτυχία στο τένις
Οι προσαρμογές αυτές μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στον εγκέφαλό σου σε πρώτη φάση. Οι παλιές συνήθειες της τεχνικής σου μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξουν, επειδή έχουν καταγραφεί στο εσωτερικό του μητρώου του εγκεφάλου σου για αρκετό καιρό. Ο εγκέφαλός σου λέει ότι κάτι αισθάνεται άνετα και σωστά αλλά είναι διστακτικός να προσαρμοστεί στις νέες αλλαγές.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να παίξεις καλύτερα τένις είναι να εξασκηθείς στις σωστές μεθόδους ξανά και ξανά και τελικά να ξεπεράσεις τις κακές συνήθειες. Η νέα τεχνική τένις θα προκύψει τελικά, παρέχοντας καλύτερα αποτελέσματα μετά από πολλές ώρες εξάσκησης.

Η λύση για να παίξεις καλύτερο τένις είναι η καλή πρακτική εξάσκηση
Μόνο η τέλεια πρακτική εξάσκηση θα σε κάνει τέλειο και θα δώσει αποτέλεσμα, έτσι ώστε να βελτιωθείς ως παίκτης. Είναι μάταιο να εξασκείται κάποιος για πολλές ώρες βιαστικά και χωρίς προκαθορισμένο στόχο. Οι παίκτες του τένις σε όλα τα επίπεδα πέφτουν στην παγίδα της απλής εξάσκησης ή παίζοντας παιχνίδια χωρίς ένα καθορισμένο αποτέλεσμα στο μυαλό τους. Ένας παίκτης του τένις μπορεί να εξασκείται με λανθασμένο τρόπο και να είναι στο ίδιο επίπεδο. Ποτέ δεν θα μπορέσει να παίξει καλύτερο τένις, επειδή κάνει τα ίδια λάθη και διατηρεί τις κακές συνήθειες. 

Εσύ αν θέλεις να παίξεις καλύτερα τένις θα ήταν πολύ καλύτερα να βγεις έξω στο γήπεδο προπόνησης με ένα συγκεκριμένο χτύπημα που θέλεις να βελτιώσεις, παρά να βγεις έξω στο γήπεδο προπόνησης με ένα άδειο σύνολο στόχων και να παιδεύεσαι για τρεις ώρες.

Αν θέλω να βελτιώσω το backhand μου, θα πρέπει πρώτα να περάσω το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου επικεντρωμένος με την συγκεκριμένη πτυχή του backhand μου που θέλω να βελτιωθεί. Αν, για παράδειγμα, ο προπονητής μου έλεγε ότι δεν χαμηλώνω αρκετά για να εκτελέσω το backhand μου, θα έπρεπε να επικεντρωθώ μόνο σε αυτή την πτυχή του τμήματος της πρακτικής εξάσκησης, αντί να προσπαθώ να παίξω καλύτερο τένις χτυπώντας αμέτρητες μπάλες με backhand χωρίς να χαμηλώνω αρκετά

Ως εκ τούτου, ένας παίκτης που εξασκείται για μία ώρα με μεγάλη ένταση και με σκόπιμη πράξη μπορεί να ξεπεράσει πραγματικά τον εαυτό του επιτυγχάνοντας καλύτερες επιδόσεις από έναν άλλο παίκτη του τένις, που εξασκείται με τις ώρες, χωρίς σαφή πρόθεση ως προς το συγκεκριμένο χτύπημα, που θα ήθελε να βελτιωθεί.

Κάνε ποιοτική πρακτική εξάσκηση όπως οι επαγγελματίες
Ο λόγος για τον οποίο οι κορυφαίοι επαγγελματίες είναι σε θέση να παίξουν καλύτερο τένις και να βελτιώσουν πτυχές του τένις τους με μεγαλύτερη επιτυχία από ό,τι οι ερασιτέχνες παίκτες είναι ότι ασχολούνται με την ποιοτική πρακτική εξάσκηση. Ενώ περνούν πολλές ώρες την ημέρα στα γήπεδα, για κάθε ώρα εξασκούνται με πλήρη ένταση και με ένα σαφές σχέδιο στο μυαλό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: