τεννις

τεννις
Έλα και εσύ μαζί μας, εγγράψου σήμερα και απόλαυσε τα προνόμια του μέλους του Club
Τελευταία νέα

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ο ρόλος του προπονητή


Στην σύγχρονη προπονητική η δουλειά του προπονητή είναι να μάθει τους παίκτες να παίξουν τένις (σερβίς, ανταλλαγή, πόντος) όσο το δυνατόν ενωρίτερα. Μόλις αρχίζουν να παίζουν, πρέπει να δίνονται σε αυτούς σχετικές τεχνικές και τακτικές οδηγίες, ώστε να τους βοηθήσουν να παίξουν το άθλημα καλύτερα. Ο προπονητής παίζει ένα ρόλο κλειδί διασφαλίζοντας ότι όλοι οι παίκτες συνεχίζουν να διασκεδάζουν παίζοντας τένις
και προσπαθώντας να παροτρύνει περισσότερους παίκτες να επιλέξουν το τένις ως άθλημα. Ο προπονητής είναι συχνά υπεύθυνος για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει προγράμματα για τους παίκτες. Ο προπονητής εκτελεί ένα αριθμό διαφορετικών ρόλων, όπως:
  • προπόνηση παικτών
  • σχεδιασμός, διαφήμιση και διάδοση μαθημάτων, προγραμμάτων και εκδηλώσεων
  • οργάνωση πρωταθλημάτων
  • φροντίδα πελάτη - σύνδεση με τους παίκτες ή με τα μέλη του κλαμπ
  • προϋπολογισμός – διαχείριση οικονομικών στο κλαμπ
Ωστόσο ο ρόλος της προπόνησης παικτών αποτελεί την πρωταρχική υπευθυνότητα του προπονητή, και για αυτό απαιτείται ένα πλατύ εύρος ικανοτήτων. Οι επιτυχημένοι προπονητές οι οποίοι κρατούν τους παίκτες στο άθλημα και μπορούν να παροτρύνουν νέους παίκτες να έρθουν στο τένις είναι:
  • εμψυχωτές και ψυχαγωγοί, οι οποίοι δημιουργούν την αίσθηση της χαράς και της διασκέδασης σε κάθε μάθημα τένις.
  • καλοί επικοινωνιολόγοι, οι οποίοι μπορούν να εξηγήσουν τα καθήκοντα και να επιδείξουν τις ειδικές πλευρές του αθλήματος με απλό, ανάλογο, σχετικό και ενδιαφέρων τρόπο στους παίκτες.
  • οργανωτές, οι οποίοι μπορούν να σχεδιάσουν δραστηριότητες και πρακτικές, που εξασφαλίζουν ότι ο κάθε παίκτης εξασκείται, καθώς και ότι αυτοί καταλαβαίνουν τι κάνουν και πως το κάνουν. Αυτό σημαίνει διδασκαλία σε γκρουπ, όπου η ικανότητα να εναλλάσσεις παίκτες αποτελεσματικά και να δίνεις σε αυτούς διαφορετικά καθήκοντα και προκλήσεις (συχνά δια μέσου της χρήσης αργότερων μπαλών και μικρότερων γηπέδων) αποτελεί δεξιότητα κλειδί
  • δάσκαλοι, οι οποίοι καταλαβαίνουν πως οι άνθρωποι μαθαίνουν, πώς να δημιουργούν ένα θετικό περιβάλλον μάθησης διαμέσου διαφόρων μεθόδων και πώς να εξασφαλίσουν ότι ο καθένας διαπνέεται από ένα αίσθημα επιτυχίας παίζοντας τένις.
  • παρακινητικοί/ ενθαρρυντικοί, οι u959 οποίοι μπορούν να παροτρύνουν και να ενθαρρύνουν τους παίκτες να συνεχίσουν να διασκεδάζουν παίζοντας και μαθαίνοντας
Αυτές οι δεξιότητες χρησιμοποιούμενες αποτελεσματικά, θα εξασφαλίσουν ότι το τένις διδάσκεται περισσότερο αποτελεσματικά και ότι οι καινούργιοι παίκτες ‘παίζουν τένις’ ….σερβίροντας, ανταλλάσσοντας και σκοράροντας από το πρώτο μάθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: